Αναστολή λειτουργίας του κέντρου μας για 14 ημέρες

Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά,

Το Κέντρο ξένων γλωσσών Μεγαλοοικονόμου-Νάκου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και στο κοινωνικό σύνολο, ακολουθεί την υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.16838,ΦΕΚ Β783-10/3/2020)για αναστολή της λειτουργίας του για 14 ημέρες, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κοροναιού.
Πρόκειται για μέτρο πρόληψης και προάσπισης της υγείας μας και για αυτό χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και θα περάσει κι αυτό, όπως περάσαν και τόσα άλλα, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις της χώρας μας.

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

  • Εκμεταλλευόμαστε το χρόνο στο σπίτι να δούμε μια ωραία ταινία στα Αγγλικά ,να διαβάσουμε ένα βιβλίο στα Αγγλικά, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια.. Πολλά βιβλία μπορούν να  παρακολουθήσουν τα παιδιά είτε ως μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων είτε στο YouTube όπου συνήθως τα διαβάζουν οι ίδιοι οι συγγραφείς τους. Μπορούν παρακολουθώντας την οπτικοποιημένη εκδοχή του αγαπημένου τους βιβλίου   να εμπλουτίσουν τη διαδικασία της ανάγνωσης που βοηθάει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων κατανόησης του προφορικού λόγου. Στα σχολεία της Αγγλίας το homework που δίνεται στα σχολεία το Σαββατοκύριακο είναι να διαβάσουν ένα βιβλίο και υπάρχει και βραβείο για τον μαθητή που θα διαβάσει τα περισσότερα βιβλία. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Θα δοθεί βραβείο στον μαθητή που θα διαβάσει τα περισσότερα βιβλία
  • Βρίσκουμε τον χρόνο και κάνουμε επανάληψη στο λεξιλόγιο της χρονιάς. Επιστρέφοντας οι μαθητές θα γράψουν test στο λεξιλόγιο.
  • Μπαίνουμε στην πλατφόρμα του EUROPALSO και με τον κωδικό μας κάνουμε ασκήσεις  και παίζουμε παιχνίδια

 

Οι  υποψήφιοι για τις εξετάσεις  κάνουν επανάληψη λεξιλογίου , γράφουν εκθέσεις και μας τις στέλνουν  στο edu.megaloeconomou@gmail.com

 

Σχετικά με τις εξετάσεις γλωσσομάθειας, έχει ήδη δοθεί παράταση των αιτήσεων. Είμαστε σε επαφή με τους φορείς των εξετάσεων για τις ημερομηνίες που αυτές θα διεξαχθούν.
Σας διαβεβαιώνουμε πως ΕΜΕΙΣ,ως εκπαιδευτικός οργανισμός, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο για την διασφάλιση της υγείας όσο και για την κάλυψη της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων.

 

Λοιπόν πριν πανικοβληθούμε  ας δούμε προσεκτικά:

  1. Βγαίνουμε στον ήλιο! Ο ήλιος σκοτώνει τον κοροναϊό! Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, Το Σαββατοκύριακο θα έχει 20°C και 21°C. Αν μπορούμε απολαμβάνουμε το βουνό ή τη θάλασσα. Η Άνοιξη μας έφθασε….
  2. Πίνουμε πολλά ζεστά υγρά. Ο κοροναϊός δεν αντέχει στη ζέστη.
  3. Τρώμε υγιεινά και κοιμόμαστε αρκετά. Τρώμε πολλά φρούτα για βιταμίνες. Κοιμόμαστε καλά Το πιο σημαντικό είναι να ενισχύσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας για ν΄ αντιμετωπίσουμε κάθε νόσο.
  4. Πλένουμε κι απολυμαίνουμε καλά τα χέρια μας και μακριά από χώρους μαζικής συνάθροισης .
  5. Χαμογελάμε με αισιοδοξία! Τίποτα δεν είναι πιο θεραπευτικό από την καλή σου διάθεση Ας φροντίσει ο καθένας τον εαυτό του, ας φροντίσει όσους αγαπάει, ας προστατεύσουμε όσους μας προστατεύανε όσο ήμασταν εμείς απροστάτευτοι, τώρα είναι η σειρά μας να είμαστε οι μεγάλοι.

 

Τέλος,η Γραμματεία του σχολείου μας θα λειτουργήσει  την Παρασκευή 7.00-8.30μμ για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία χρειαστείτε για να δώσουμε past papers στους μαθητές των τάξεων FCE ,Β2 και PROFICIENCY, C2.

Μας στέλνετε το email σας στο edu.megaloeconomou@gmail.com